Bærekraftig og regatta vennlig - 10 år+

Siden 1991 har Coppercoat blitt produsert i England, et produkt som legger stor vekt på miljøbevissthet og bruk av rene råmaterialer.

Dette bunnstoffet er kjent for sin effektivitet mot groe og rur, og utmerker seg som den mest holdbare og langvarige bunnstoffbehandlingen på markedet, med en garantert virkningstid på 10 år.

Coppercoat består av en løsemiddelfri, vannbasert epoksyharpiks kombinert med høyrenhetskobber (99 %). Produsenten har oppnådd europeisk (EU BPR) godkjenning for bruk av kobberpulver i produktet.

Ifølge en nylig rapport vil vi i de kommende årene se en strammere miljølovgivning relatert til bunnbehandling av båter. Dette kan medføre at de fleste tradisjonelle bunnstoffer, som er tilgjengelige på markedet i dag, sannsynligvis må trekkes tilbake. Dette er fremhevet i en Global miljørapport

  Spesielle egenskaper!

  Glattere skrog gir bedre fart!

  Coppercoat tilbyr unike egenskaper og langvarig effektivitet, med garantert virkning i 10 år. Bunnstoffet er bærekraftig, fester seg godt til skroget uten avskalling, og vant miljøpris i 2011. Påføringen er enkel, med 4-5 tynne strøk påført med en glatt rulle – alt gjennomført på én dag.

  Produktet er også regattavennlig. Behandlingen gir et glattere skrog, som bidrar til høyere fart. For optimalisering før regattaer kan skroget vannslipes for ytterligere å øke hastigheten.

  Coppercoat er velegnet for alle skrogtyper og er epoxybasert, noe som eliminerer behovet for en primerbehandling på forhånd. Vedlikeholdet er enkelt, da overflatefilmen kan vaskes av mens båten ligger i vannet.

  Med Coppercoat blir vårpussen enkel og tidsbesparende, og neste bunnbehandling trengs ikke før tidligst om 10 år. I tillegg kan et glattere skrog redusere drivstoffkostnader.

  Planlegger du en langtur, som en jordomseiling? Med Coppercoat trenger du ikke bekymre deg for ny bunnbehandling underveis.

  Motorbåt i fint driv Motorbåt i fint driv Motorbåt i fint driv Motorbåt i fint driv Motorbåt i fint driv Reduserte drivstoffutgifter og økt miljøbevissthet

  Etter tre år med Coppercoat på en Nauticat 39, behandlet i 2019, ble båten tatt opp for evaluering. Spørsmålet var om overgangen fra tradisjonelt bunnstoff til Coppercoat hadde vært verdt innsatsen. Artikkelforfatterens konklusjon er et klokkeklart ja.

  I en test utført av "Bådnyt", utmerket Coppercoat seg som det klart beste valget blant elleve testede bunnstoffer.

  Coppercoat er også det foretrukne valget for bunnbehandling blant alle regattabåtene i "Regatta Jorden Rundt". Med Clipper round the world som sponsor, understreker dette Coppercoats status som toppvalg, selv i konkurranseseiling.

  For mer informasjon og flere tester av Coppercoat, besøk:  Coppercoat test

  Miljøkrav til bunnbehandling blir strengere!

  Miljøet og Coppercoat Globale miljøbestemmelser for bunnbehandling av båter skjerpes

  Miljøvennlige småbåthavner - Bunnstoff -  Rapport fra miljødirektoratet/COWI

  Norske fritidsbåter bruker om lag 260 000 liter bunnstoff hvert år, og hver båt bruker i gjennomsnitt litt under en liter (0,84 liter) bunnstoff årlig. Båteiere kan gjennomføre tiltak for redusere forurensning, hovedsakelig ved å bruke mindre bunnstoff, hindre spredning av bunnstoff og maling eller å ikke bruke bunnstoff i det hele tatt.  Her er miljørapporten

  Begeistrede kunder!

  Erklæringer fra noen av våre begeistrede kunder:

  • "Litt groe. Men når  en tenker på at dette er etter 15 års bruk og bespart miljø, så er det jo fenomenalt.»
  • "Produktet er forresten fantastisk og har svart helt til mine forventninger"
  • "Jeg har benyttet coppercoat på min forrige båt, og jeg klarer meg ikke uten"
  • "Takk for kjempegod service!"
  • "Vi anbefaler bunnstoffet til alle våre venner, fantastisk"

  Her er flere tilbakemeldinger fra fornøyde coppercoat kunder.

  Coppercoat for større båter

  Coppercoat Egner seg godt for større båter & Superyachts

  En enkelt behandling med dette vannbaserte og VOC-frie harpiksbunnstoffet gir et høyt beskyttelsesnivå i minst et tiår, ofte lengre.

  Coppercoat Superyacht-serien tilbyr større pakningsstørrelser for luftfri sprøyteapplikasjon, spesielt designet for større fartøyer. Bruk av Coppercoat Superyacht gir eiere og operatører betydelige tids- og kostnadsbesparelser ved å redusere behovet for hyppige tørk- og nybehandlingsprosesser. Denne nyutviklede, optimaliserte og spesialtilpassede serien forlenger levetiden og effektiviteten for superyachter.

  Lang Levetid

  • Dette innovative belegget tilbyr fremragende beskyttelse mot tilsmussing, ofte i et tiår eller mer per behandling.

  Reduserte Driftskostnader

  • Eliminerer behovet for regelmessig løfting eller tørking for påføring av tradisjonelle bunnbehandlinger.

  Globalt anerkjent og Slitesterkt

  • Coppercoat leveres til over 75 000 skip globalt, og brukes av ledende båtbyggere. Den superharde matrisen tåler gjentatt skrubbing uten nevneverdig tap av tykkelse eller levetid. Periodisk skrubbing anbefales.

  Hydrodynamisk Effektivitet

  • Det ikke-absorberende epoxybelegget gir mindre friksjon enn tradisjonelle bunnbehandlinger. Coppercoat-behandlingens hydrodynamisk effektive overflate bidrar til økt skroghastighet og drivstoffeffektivitet.

  Høy Styrke Formel

  • Nylig optimalisert for bruk på superyachter, er dette den sterkeste formelen tilgjengelig i Coppercoat-serien.

  Fartøyer og installasjoner behandlet med Coppercoat

  SubSea prosjekter

  Test av entringsstiger

  Coppercoat benyttes world wide til alle typer undervanns installasjoner.

  Coppercoat gir som kjent en godkjent, miljømessig ansvarlig og unik langvarig løsning på problemet med bunnstoff forurensning til miljøet. Coppercoat er epoxy-basert, og er klassifisert som ikke-eroderende og forårsaker mindre skade på miljøet enn konvensjonelle anti-foul maling.

  Eksempler på vellykkede Subsea prosjekter:

  • Vindmøllepark behandlet med Coppercoat under vann for å hindre groe.
  • Bølgekraft, tidevanns-generator i UK.
  • Turbiner etc.
  • Ventiler
  • Subsea avløp etc.
  • Oppdrettsanlegg, miljøvennlig behandling mot rur og groe. Ref. prosjekter: Agrimarine Technologies

  Trenger du bistand til klargøring og påføring ?

  Svein Mathisens Godkjent i land med strenge miljøkrav.

  Vi bunnbehandlet båten med Coppercoat i 2008. Begroing har vært meget beskjeden, hovedsakelig i vannlinjen. Vi anbefaler gjerne Coppercoat både for hjemlige forhold og for seilas under fjerne himmelstrøk! Irene og Svein Mathisen/Lovinda too:  www.jordomseiling2014.wordpress.com 

  Fornøyd Coppercoat kunde :) Etter 3 år på jordomseiling

  På vår ferd jorden rundt, snorklet jeg rundt båten når vi lå for anker,  og tok av noe som så ut som som et støvlag som lett lot seg tørke av med en svamp. Jeg har bare gode erfaringer med Coppercoat. Det kommer aldri noe ordinært bunnstoff igjen under båten min. 

  Stadig flere ser fordelen med et glattere skrog på regattabanen !

  Fusion 40 katamaran Behandlet - 2021

  To vellykkede dager med påføring coppercoat – se bilder. Veldig bra! Nå skal det få herde helt ut, og så tar jeg og sliper lett med 500 papir,  Så regner jeg med 10 bekymringfrie år på denne fronten. :) Jeg brukte tilsammen 12 liter Coppercoat til behandlingen. Se tips i nyhetsbrev

  lagt til handlevogn