Coppercoat er produsert siden 1991 fra England - et produkt som er fokusert på miljøbevissthet og reine råvarer.
Coppercoat er vannbasert, VOC-fri, har et langt livsløp og vil være det beste alternativet for miljøet - også i fremtiden. Bunnstoffet sitter igjen på skroget/ installasjonen og gir minimalt med avskalling til naturen.
En eneste behandling av denne vannbaserte og VOC-fri harpiks bunnbehandlingen gir et høyt nivå av beskyttelse i minst 10 år
Coppercoat er anerkjent for sin effektivitet mot groe og rur, og utmerker seg som den mest holdbare bunnbehandling på markedet, med en garantert virkningstid på minst 10 år.
Les om Coppercoat i Båtmagasinet eller i Seilmagasinet
Bunnbehandlingen er bærekraftig. og vant miljøpris i 2011. Påføringen er enkel, med 4-5 tynne strøk påført med en glatt rulle – alt gjennomført på én dag.
Behandlingen gir et glattere skrog, som bidrar til høyere fart. For optimalisering før regattaer kan skroget vannslipes for ytterligere å øke hastigheten.Coppercoat er også det foretrukne valget for bunnbehandling blant alle regattabåtene i "Regatta Jorden Rundt". Med Clipper round the world som sponsor, understreker dette Coppercoats status som toppvalg, selv i konkurranseseiling.
Med Coppercoat blir vårpussen enkel og tidsbesparende. Neste bunnbehandling trengs ikke før tidligst om 10 år. I tillegg kan et glattere skrog redusere drivstoffkostnader.
Planlegger du en langtur, som en jordomseiling? Med Coppercoat trenger du ikke bekymre deg for ny bunnbehandling underveis.
Etter tre år med Coppercoat på en Nauticat 39, behandlet i 2019, ble båten tatt opp for evaluering. Spørsmålet var om overgangen fra tradisjonelt bunnstoff til Coppercoat hadde vært verdt innsatsen. Artikkelforfatterens konklusjon er et klokkeklart ja.
I en test utført av "Bådnyt", utmerket Coppercoat seg som det klart beste valget blant elleve testede bunnstoffer. For mer informasjon og flere tester av Coppercoat, besøk: Coppercoat test
Miljøvennlige småbåthavner - Bunnstoff - Rapport fra miljødirektoratet/COWI
Norske fritidsbåter bruker om lag 260 000 liter bunnstoff hvert år, og hver båt bruker i gjennomsnitt litt under en liter (0,84 liter) bunnstoff årlig. Båteiere kan gjennomføre tiltak for redusere forurensning, hovedsakelig ved å bruke mindre bunnstoff, hindre spredning av bunnstoff og maling eller å ikke bruke bunnstoff i det hele tatt. Her er miljørapporten
Erklæringer fra noen av våre begeistrede kunder:
Her er flere tilbakemeldinger fra fornøyde coppercoat kunder.
En enkelt behandling med dette vannbaserte og VOC-frie harpiksbunnstoffet gir et høyt beskyttelsesnivå i minst et tiår, ofte lengre.
Coppercoat Superyacht-serien tilbyr større pakningsstørrelser for luftfri sprøyteapplikasjon, spesielt designet for større fartøyer. Bruk av Coppercoat Superyacht gir eiere og operatører betydelige tids- og kostnadsbesparelser ved å redusere behovet for hyppige tørk- og nybehandlingsprosesser. Denne nyutviklede, optimaliserte og spesialtilpassede serien forlenger levetiden og effektiviteten for superyachter.
Lang Levetid
Reduserte Driftskostnader
Globalt anerkjent og Slitesterkt
Hydrodynamisk Effektivitet
Høy Styrke Formel
Coppercoat benyttes world wide til alle typer undervanns installasjoner.
Coppercoat gir som kjent en godkjent, miljømessig ansvarlig og unik langvarig løsning på problemet med bunnstoff forurensning til miljøet. Coppercoat er epoxy-basert, og er klassifisert som ikke-eroderende og forårsaker mindre skade på miljøet enn konvensjonelle anti-foul maling.
Eksempler på vellykkede Subsea prosjekter:
Vi bunnbehandlet båten med Coppercoat i 2008. Begroing har vært meget beskjeden, hovedsakelig i vannlinjen. Vi anbefaler gjerne Coppercoat både for hjemlige forhold og for seilas under fjerne himmelstrøk! Irene og Svein Mathisen/Lovinda too: www.jordomseiling2014.wordpress.com
To vellykkede dager med påføring coppercoat – se bilder. Veldig bra! Nå skal det få herde helt ut, og så tar jeg og sliper lett med 500 papir, Så regner jeg med 10 bekymringfrie år på denne fronten. :) Jeg brukte tilsammen 12 liter Coppercoat til behandlingen. Se tips i nyhetsbrev